Recepten

De 100% pure açaí zal gemengd moeten worden met andere ingrediënten.The açai 100% pure, needs to be blended with other ingredients.
Açaí met quarana is klaar voor gebruik, je hoeft het alleen op te scheppen.
Note: the açai with guaraná is ready to eat, you just need to scoop it directly into the bowl!
Hoe wordt het vaak gegeten:
Açaí kan op vele manieren geconsumeerd worden. Het vruchtvlees wordt gebruikt in sappen, wijnen, likeuren, desserts en ijsjes. In Brazilië zelfs in hartige bereidingen, als bijgerecht of saus bij vis en andere zeevruchten.
Vaak wordt açaí gecombineerd met granola, banaan, aardbei, Nino (melkpoeder), honing of gecondenseerde melk.
Je kan natuurlijk geheel naar wens andere ingrediënten bijvoegen.

Barco

In Brazilië kan er vaak een “barco” besteld worden. Dit is een bak in de vorm van een boot deze is voorzien van een laag açaí aangevuld met fruit, M&M’s en allerlei andere lekkers. Je kan dan zelf vaak kiezen wat je er wel of niet op wil hebben.
Hoe maak je een gezonde bowl

AÇAI MET GUARANÁ BASIS 200 g açaí TOPPING (zelfgemaakte) muesli zaden naar keuze seizoensfruit geraspte kokos.
100% PURE & BIOLOGISCHE AÇAI BASIS 100 g pure açaí 1 bevroren banaan 100 ml water of plantaardige melk.
Tip: ZELFGEMAAKTE GRANOLA 2 koppen – dikke havervlokken; 1/2 kop – geraspte kokosnoot; 1/4 kop – gehakte cashewnoten, walnoten en hazelnoten; 1/2 lepel – zaden (sesam, zonnebloem en goji); 5 lepels – kokosolie; 1 theelepel – kaneelpoeder. Eventueel kan je het wat zoeter maken met honing.
Doe alles in een kom en meng het door. Spreid het daarna uit op een bakplaat met bakpapier. Je bakt het in ca. 15-20 min op 180 graden in de oven met onder en boven warmte. Schep het geheel tussendoor om en laat het afkoelen voor gebruik.